54

Stelling: De gemeente moet scheiden ontmoedigen

Het aantal echtscheidingen bij gezinnen met minderjarige kinderen is, evenals het totaal aantal echtscheidingen, in 2017 opnieuw gedaald. ”In 2017 waren er 18.178 echtscheidingen waarbij minderjarige kinderen betrokken waren. In 2016 ging het om ruim 18.500 echtscheidingen”, zegt het Nederlands Jeugdinstituut. Toch zijn er nog vele gezinnen waar kinderen te maken hebben met echtscheidingen. Moet de gemeente daar iets aan doen?

Overheid

Eerder werd al gekeken naar de mogelijkheid om de landelijke overheid de taak te geven het scheiden te ontmoedigen. Landelijk gezien is dat een lastige opgave. Er kan een landelijke voorlichtingscampagne begonnen worden om het aantal echtscheidingen in te perken. Maar dat is vaak niet genoeg. Gemeenten zijn kleinschaliger en kunnen er makkelijker bovenop zitten. Is het daarom niet aan gemeenten om het aantal echtscheidingen te ontmoedigen?

Wel mogelijk?

Is het überhaupt wel mogelijk om echtscheidingen te ontmoedigen? Als je wilt scheiden, dan doe je dat gewoon. Je luistert dan niet zo gauw naar een landelijke of gemeentelijke overheid. Of is dat niet zo? Wij zijn benieuwd naar jouw mening over dit onderwerp.

[poll id=”31″]

Dit vind je misschien ook interessant