Maandagmiddag is het Pieter Baan Centrum in Almere geopend. Het centrum is in september van Utrecht naar Almere verhuisd.

Nieuw pand

Na bijna 70 jaar in Utrecht verhuisde de forensische observatiekliniek Pieter Baan Centrum op 10 september naar Almere. Het pand in Utrecht is in de loop van de jaren sterk verouderd. In plaats van ingrijpend onderhoud, werd gekozen voor een deels nieuwgebouwde vestiging in Almere.

Meer tbs

Het Pieter Baan Centrum werd gisteren geopend door minister Dekker van rechtsbescherming. In zijn toespraak liet hij weten dat rechters vaker tbs zouden moeten opleggen aan daders. Dat moet ook vaker gelden voor verdachten die psychisch onderzoek weigeren.

Oostvaarderskliniek

Het Pieter Baan Centrum is gevestigd naast de Oostvaarderskliniek aan de Carl Barksweg 3. De twee DJI-organisaties zullen ook op een aantal punten gaan samenwerken, zoals de beveiliging. Alle inhoudelijke processen blijven nadrukkelijk gescheiden.

Stelling

[poll id=”19″]

Comments are closed.