Dagoverzicht 9 oktober 2018: Van gratis Stint tot miljoenenverlies Floriadewijk

Wat gebeurde er vandaag in Almere? Lees het hieronder in het dagoverzicht met lokaal nieuws uit jouw buurt.

Gratis Stint

De fabrikant van de Stint wil de eigenaar van kinderopvang ‘Het Kinderstraatje’ een gratis Stint aanbieden. Voorwaarde is wel dat eigenaresse Michelle van Zundert het kort geding tegen minister Cora van Nieuwenhuizen intrekt. Dat meldt De Telegraaf.

’Het Kinderstraatje’ in de Almeerse Parkwijk heeft een kort geding aangespannen tegen de minister. Het kinderdagverblijf is het oneens met het Stint-verbod. Minister Cora van Nieuwenhuizen zegt dat het besluit om de Stint voorlopig niet meer toe te laten op de weg “zorgvuldig” is genomen.

Volgens Edwin Renzen van Stint wordt de gratis Stint aangeboden uit sympathie. Het kort geding zou daar niks mee te maken hebben. Wel zegt Renzen dat het beter zou zijn als het kinderdagverblijf afziet van het kort geding tegen de minister.

Miljoenenverlies Floriadewijk

De Floriadewijk gaat ruim 7 miljoen euro extra kosten. Ook komt er minder sociale woningbouw dan gepland. Oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben forse kritiek geuit. Leefbaar Almere zegt dat er sprake is van een kansloze deal met projectontwikkelaar Amvest. De SP zegt niet akkoord te gaan met het plan om nog eens 7 miljoen euro extra in de Floriade te steken.

In 2022 vindt de Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats in Almere. Na de tentoonstelling wordt er van het gebied een woonwijk gemaakt. Verwacht werd dat de verkoop van de grond aan projectontwikkelaar Amvest meer zou opleveren dan nu het geval is. Het gaat om miljoenen euro’s minder. In plaats van een winst van 1 miljoen euro, kost de Floriade nu 7,6 miljoen euro meer.

Verdachte terug in cel

Een 37-jarige verdachte van de Surinaamse moordzaak moet opnieuw de cel in. Dat heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. Sharied S., zoals de dader heet, wordt verdacht van het doden van zijn 29-jarige vriendin. Het voorarrest werd onderbroken, omdat de man in de gevangenis ernstig mishandeld zou zijn.

De verdachte heeft vorige week zijn advocaat ontslagen. Dit zou komen vanwege een vertrouwensbreuk. De nieuwe advocaat heeft extra tijd gevraagd om zich in te lezen.

‘Donkere dagen offensief’

Vanavond om 20.00 uur geeft burgemeester Franc Weerwind het officiële startsein voor het ‘Donkere Dagen Offensief’. Dat doet hij samen met buurtpreventieteams uit de Bloemenbuurt en Faunabuurt. Het ‘Donkere Dagen Offensief’ is onderdeel van de Week van de Veiligheid.

Een groen ziekenhuis

Morgen ondertekenen de gemeente Almere, Omgevingsdienst Flevoland en het Flevoziekenhuis de Green Deal Zorg Almere. De partijen hebben afspraken gemaakt om de milieuprestaties te verbeteren en extra kansen voor een beter milieu te benutten. Lees meer >