Vanavond om 20.00 uur geeft burgemeester Franc Weerwind het officiële startsein voor het ‘Donkere Dagen Offensief’. Dat doet hij samen met buurtpreventieteams uit de Bloemenbuurt en Faunabuurt. Het ‘Donkere Dagen Offensief’ is onderdeel van de Week van de Veiligheid.

Donkere dagen

Met de aanvang van de donkere dagen in de herfst en winter wordt extra gekeken naar de veiligheid in de wijk. In 13 wijken in Almere lopen vanavond om 20.00 uur buurtpreventieteams, wijkagenten en handhavers een ronde door de eigen wijk. Buurtbewoners zijn van harte welkom om aan te sluiten. Er is preventieadvies en met elkaar wordt alert gekeken naar verdachte situaties.

Onveilig

”Met name in de maanden oktober tot maart blijkt het aantal woninginbraken te stijgen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. ”Inbrekers zien ‘s avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er meer gelegenheid is voor inbrekers om ongestoord hun slag te slaan”. De gemeente vindt het daarom belangrijk dat er in deze periode extra wordt ingezet op inbraakpreventie.

Inbraaktips

Ex-inbreker Theo laat in deze video zien hoe gemakkelijk en hoe snel hij een huis kan binnendringen als de voordeur niet op slot is. Jij kunt het inbrekers gemakkelijk moeilijk maken. Hoe? In deze video krijg je vijf simpele tips van Rodney Bos. Een kwart van alle inbraken kan met deze tips worden voorkomen. Met de campagne ‘Maak het ze niet te makkelijk‘ maakt het Ministerie van Veiligheid en Justitie iedereen hiervan bewust.

Comments are closed.