69

Weekendoverzicht: Van stadshart tot Stripheldenbuurt

Wat gebeurde er dit weekend in Almere? Lees het hieronder in het weekendoverzicht met nieuws uit jouw buurt.

Stadshart opknappen

De gemeente wil meer bezoekers trekken naar het Stadshart. Daarom moet het centrum aantrekkelijker worden. Dat blijkt uit het Jaarprogramma 2019 van het Fonds Verstedelijking Almere.

Het stationsplein moet veiliger, groener, gezelliger en schoner worden. In het Floriadejaar, in 2022, moet het gebied af zijn. Ook het Stadhuisplein wordt onder handen genomen. Er komt onder andere een stadspark. Eerder werd ook al bekend dat de Esplanade bij Kunstlinie Almere Flevoland opnieuw wordt ingedeeld. Er komen verschillende kleine terrassen, bomen en meer verlichting.

Door de lage bezoekersaantallen ligt de leegstand van winkelpanden op de loer. Ook staan de huren van het commercieel vastgoed onder druk.

Gewapende man

In de Stripheldenbuurt was de politie dit weekend op zoek naar een gewapende man. Zondagmiddag ontstond er volgens ooggetuigen een ruzie op straat. Eén van de betrokkenen droeg mogelijk een wapen bij zich. De politie zette een helikopter in. De man werd uiteindelijk niet gevonden.

Geluidsoverlast

Bewoners van de Vondelstraat in de Literatuurwijk krijgen binnen enkele jaren te maken met geluidsoverlast. Door de verbreding van de Hogering wordt er meer verkeer verwacht. Daarmee zal het geluid toenemen. De provincie Flevoland neemt daarom maatregelen. Twaalf woningen in de Vondelstraat zullen worden aangepast. Er worden maatregelen genomen om de geluidwering van de gevels te verbeteren. Het gaat om twaalf appartementen op de derde verdieping.

Dit vind je misschien ook interessant