92

Wandelen in een nieuw nationaal park

Het park staat nog net niet op de lijst met UNESCO Werelderfgoed. Wel kun je er goed wandelen. Sinds deze maand heeft onze provincie een nationaal park: Nieuw Land. Het park bestaat uit de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen, het Markermeer en de Marker Wadden. Een gedeelte van het park ligt in Almere. In het kader van Oktober Wandelmaand kunnen bezoekers in het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen een gratis wandelkaart ophalen met alle bewegwijzerde routes in het gebied. Dat meldt Almere City Marketing.

Kennismaken

Inwoners van Almere kunnen door middel van de gratis wandelkaart kennismaken met het nieuwe nationaal park. Naast de wandelkaart krijgen bezoekers een tas met meer informatie over het gebied, de activiteiten, een bidon en de Almere Cityguide. ”De goodybag kan opgehaald worden in Gasterij de Oostvaarders, het restaurant op de begane grond van het Natuurbelevingcentrum. Het Natuurbelevingcentrum is een goed startpunt voor een wandeling door de Oostvaardersplassen”, zo wordt online gemeld.

Oostvaardersplassen

Ook al is er de afgelopen tijd veel te doen geweest rondom de Oostvaardersplassen, Almere City Marketing beveelt het park aan bij jong en oud. ”Het is een plek waar de natuur het ritme bepaalt. Een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen. In dit mysterieuze moerasgebied van Staatsbosbeheer tussen Almere en Lelystad leven duizenden ganzen en watervogels. De dijken rond het gebied zijn echte ‘vogelboulevards’”.

Meer natuur in Almere is ook te vinden in de activiteitenagenda op deze website.

 

Dit vind je misschien ook interessant