52

Persoon krijgt gebiedsverbod vanwege vuurwerkincident Grote Markt

De burgemeester van Almere heeft de persoon die verdacht wordt van het naar binnen gooien van zwaar vuurwerk bij Club 26Twelve een gebiedsverbod voor de duur van één maand opgelegd. Het incident gebeurde in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 september.

Gevaar

”Gelet op de ernstige verstoring van de openbare orde, het feit dat de voorlopige hechtenis van de betreffende persoon is geschorst en ter voorkoming van verdere verstoring van de openbare orde, heeft de burgemeester besloten het gebiedsverbod op te leggen”, aldus een woordvoerder van de gemeente. ”Het gebiedsverbod houdt in dat de betreffende persoon voor de duur van het verbod niet op de Grote Markt te Almere mag komen”.

Herstel

De inzet van deze bestuurlijke maatregel is gericht op een duurzaam herstel van de openbare orde en daarmee wil de gemeente bijdragen aan het behoud en de versterking van een veilig uitgaansklimaat.

Dit vind je misschien ook interessant