53

MBO College Poort officieel geopend

Het MBO College in Almere Poort is nu officieel van start gegaan. Donderdag vond de opening plaats. Meer dan 250 gasten waren getuige van een opening door studenten en medewerkers van de school. ”Studenten van Business, Sport & Bewegen en Vrije Tijd & Ondernemen hebben hier alle ruimte om zich te ontwikkelen tot de vakmensen van de toekomst. En dat hebben ze deze middag bewezen”, aldus Mark Vlasblom, directievoorzitter van MBO College Poort.

Duurzaam

Het nieuwe gebouw is duurzaam en modern. Volgens Vlasblom heeft het gebouw een open karakter: ”Dat is een bewuste keuze. Het is een ruim opgezet gebouw, waarin het atrium en trappenlandschap met tribune het hart van de school vormen”.

Ramen en zonnepanelen

Door de vele ramen komt veel natuurlijk licht binnen. Dat maakt het gebouw prettig om te studeren en te werken. Op het dak liggen zonnepanelen en een Warmte Koude Opslag installatie wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de school.

Kleinschalig

“Persoonlijk contact tussen studenten en docenten vinden wij belangrijk. De inrichting stimuleert dat: elk team heeft in het pand zijn eigen thuisbasis. Hierdoor kennen onze docenten alle studenten bij naam en kunnen we hen de begeleiding bieden die ze nodig hebben. Ook zijn er speciale werkplekken waar studenten werken aan opdrachten voor en met echte opdrachtgevers”, zegt Mark Vlasblom. Hij is overigens ook directievoorzitter van het MBO College dat een locatie heeft in Almere Buiten.

Wethouder

Wethouder Aldrik Dijkstra (Onderwijs) was aanwezig bij de opening. De wethouder ontving het boek ‘Hier gebeurt het. En nu’. In het boek vertellen studenten en medewerkers van MBO College Poort en MBO College Almere welke ontwikkelingen zij de afgelopen jaren hebben gezien en ervaren in het onderwijs in Almere en hoe de nieuwbouw en renovatie meer ruimte geven voor kwaliteit en ambitie.

De verhalen in het boek zijn ook online te bekijken.

Foto

Studenten en personeel van het nieuwe MBO College openen het gebouw officieel. Bron: MBO College Poort, uit het persbericht.

Dit vind je misschien ook interessant