Vandaag bij 1Almere Actueel een interview met kunstenaar Daan Roosegaarde. Hij vertelt over het Space Waste Lab in de Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).

Space Waste Lab

Op dit moment zweven er meer dan 29.000 objecten, groter dan 10 centimeter, rond in de ruimte. Dat is space junk; afgebroken stukjes van een satelliet of een raket.

”Het Space Waste Lab van Daan Roosegaarde is een levend laboratorium dat ondersteund wordt door ruimte-experts zoals ESA, NASA, studenten en bezoekers. Het Living Lab laat het publiek niet alleen kennismaken met ruimteafval als bedreiging, maar ook als een potentiële bron voor nieuwe creativiteit.”, zo vertelt Roosegaarde. ”We moeten op een betere manier naar de ruimte kijken. Wat is ruimteafval, hoe kunnen we het opruimen en wat kunnen we ermee? Space Waste is de smog van ons universum.”

Space Waste Lab zal vanaf 5 oktober 2018 t/m 19 januari 2019 te bezoeken zijn.

Headlines

Uiteraard zie je in deze aflevering ook de headlines van het Almeerse nieuws in 1 minuut. Er is onder andere nieuws over de opening van het MBO College Poort, het opknappen van het Stadshart en een gewapende man in de Stripheldenbuurt.

Woensdag

Aanstaande woensdag zie je het vervolg van de reportage over het Space Waste Lab in de KAF. Dan vertelt Daan Roosegaarde meer over het project en zie je wat fragmenten uit de voorstelling. Ook dan is er weer aandacht voor de actuele headlines.

Comments are closed.