Deze week bij 1Almere extra aandacht voor het Space Waste Lab in de Kunstlinie Almere Flevoland.

Space Waste Lab

”Het Space Waste Lab van Daan Roosegaarde is een levend laboratorium dat ondersteund wordt door ruimte-experts zoals ESA, NASA, studenten en bezoekers. Het Living Lab laat het publiek niet alleen kennismaken met ruimteafval als bedreiging, maar ook als een potentiële bron voor nieuwe creativiteit”, zo vertelt Roosegaarde. ”We moeten op een betere manier naar de ruimte kijken”.

Daan Roosegaarde vertelt morgen en op woensdag meer over het project in een nieuwe aflevering van 1Almere 1Minuut. De aflevering is te zien op deze website en via YouTube en Facebook.

Andere thema’s

Ook komende week is er bij 1Almere weer aandacht voor de headlines van het Almeerse nieuws. Op maandag, woensdag en vrijdag zie je de headlines in een aflevering van 1Minuut.

Zondag

Op zondag besteedt Daan Molenaar aandacht aan muziek in Nederlandse speelfilms uit de vooroorlogse jaren. Vanaf 1934 zijn er in de vooroorlogse jaren meer dan dertig Nederlandse speelfilms met geluid gemaakt. Met daarin filmsterren als Jopie Koopman, Fien de la Mar, Heintje en Louis Davids.

Je hoort Daan in de rubriek ‘1Almere-podcast’. De podcast komt in de middag van 14 oktober online.

Comments are closed.