58

Weekoverzicht: Van Popronde tot extra miljoenen voor Floriade

Wat gebeurde er deze week in Almere? Op die vraag krijg je antwoord in het weekoverzicht van 1Almere. We hebben het nieuws uit de afgelopen week nog even op een rijtje gezet.

Popronde en festivals

De week begon met het Kaftival, de Popronde en het Theater en Muziekfestival.

Het was de negende keer dat Almere deel uitmaakte van de Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland. Tussen 12:00 uur ’s middags en 03:00 uur ’s nachts waren er optredens in onder andere cafés, restaurants, koffietentjes en studentenkroegen. Onder andere in Poppodium De Meester waren er optredens.

Bij het Theater en Muziekfestival konden bezoekers film kijken in een drive-in bioscoop.

Het Kaftival opende het weekend. Al begon het wat chaotisch.

Woonhuizen ontruimd

Drie woonhuizen in de Bloemenbuurt zijn dinsdagavond enige tijd ontruimd geweest vanwege illegaal vuurwerk. Dat meldde de politie op Twitter. De huizen in de Agavestraat werden uit voorzorg ontruimd. Er werd illegaal en aan elkaar geknutseld vuurwerk gevonden.

Kort geding Kinderdagverblijf

’Het Kinderstraatje’ in de Almeerse Parkwijk heeft een kort geding aangespannen tegen minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Het kinderdagverblijf is het oneens met het Stint-verbod. Het besluit om alle Stints onmiddellijk van de weg te halen is ‘te kort door de bocht’, zo meldt jurist Werner van Bentem.

Meer windturbines

De gemeenteraad heeft ingestemd met het plan rond de bouw van Windpark Pampus. Dat meldt Almeerse Wind. De organisatie wil twee windturbines plaatsen op het nieuwe windpark. Ook Nuon krijgt er acht windturbines bij.

Het Universum

Ouders van kinderopvang Sterrenrijk en Sterrenschool Het Universum maken zich zorgen over de bouw van een nieuwe dependance. De ouders schrijven in een brief aan burgemeester en wethouders dat de bouw mogelijk vertraging gaat oplopen. Dat meldt de regionale omroep.

Kinderboekenweek gaat van start

Ook bij De Nieuwe Bibliotheek in Almere wordt de kinderboekenweek gevierd. De week duurt tot 14 oktober 2018. In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober kunnen kinderen tussen de boeken slapen. De bibliotheek organiseert dan ‘De Nacht van de Nieuwe Bieb’. Het is een nacht waarin er film wordt gekeken, spelletjes worden gespeeld en geluisterd kan worden naar een kampvuurverhaal.

Uiteraard zijn er ook andere activiteiten in de bibliotheek die wel gratis zijn. Zo wordt er op vrijdag een kinderboekenbal georganiseerd, maakt tante Nel mooie ballonnenfiguren voor kinderen en wordt er voorgelezen uit het boek ‘Mag ik meedoen’.

Floriade wordt duurder

De Floriade gaat nog eens 7,2 miljoen euro extra kosten. Dat heeft het college donderdag laten weten. ”Gelijktijdig met de voorbereiding van de Floriade in 2022 wil het college stappen zetten om aan een groene, duurzame en innovatieve woonwijk te werken. Die verbrede scope en de nieuwe fase die daarmee is aangebroken, maken dat het financiële beeld voor de Floriade nu om bijstelling vraagt. In totaal is daar in de begroting 7,2 miljoen euro voor uitgetrokken”, zegt wethouder Jaap Lodders (Financiën).

De Almeerse miljoenennota

Het college heeft meer plannen. Andere plannen zijn op een rij gezet in een aflevering van 1Minuut.

Prijs voor film over Almeerse vrienden

De telefilm ‘Gewoon Vrienden’ heeft een filmprijs gekregen in Australië. De film is volledig in Almere opgenomen. ‘Gewoon Vrienden’ vertelt het verhaal over een liefdesrelatie tussen twee jongens.

 

Dit vind je misschien ook interessant