56

Stem mee: “snorfietsen verbannen van fietspad”

[poll id=”30″]

Deze week liet de Partij voor de Dieren weten dat zij snorfietsen van fietspaden in Almere willen verbannen. Volgens de partij zijn snorfietsen extreem vervuilend voor fietsers die erachter rijden. Dat is slecht voor de gezondheid van fietsers.

Slechte lucht

Eerder bleek uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen dat de luchtkwaliteit in de hele stad onder de maat is. Milieudefensie zegt dat de problemen niet zo groot zijn als in Amsterdam of Rotterdam. Toch hangt er meer fijnstof in de lucht dan de door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) gestelde norm.

Slechtste fietsgemeente

De Partij voor de Dieren laat ook weten dat een onderzoek in opdracht van Milieudefensie aangeeft dat Almere als één na slechtste scoort op het fietsgebruik. ”Ook op voorzieningen voor de fiets scoort onze gemeente onvoldoende”, zo schrijft Luijendij. ”Het aanbod van OV-fietsen en (on)bewaakte stallingen dient vergroot te worden. Verder zou het netwerk van fietssnelwegen uitgebreid en verbeterd moeten worden.”

Foto

Scooter Girls van FaceMePLS op Flickr.

Dit vind je misschien ook interessant