22 Mavoleerlingen van OSG De Meergronden in Almere krijgen maandag les van minister van Financiën Wopke Hoekstra. De minister behandelt tijdens de les het lesmateriaal van ‘Wijzer in geldzaken’ over omgaan met geld voor het voortgezet onderwijs. Het onderwerp van de gastles is “Hoe zit het met inkomsten en uitgaven?”.

”jong geleerd is oud gedaan”

De minister bezoekt elke maand een school om te vertellen over geld. “Ik vind het belangrijk voor de toekomst van kinderen en jongeren om goed met geld te leren omgaan. Immers, jong geleerd is oud gedaan”, zo zegt de minister.

Wethouder

Ook PvdA-wethouder Jerzy Soetekouw (Sociaal Domein) is aanwezig bij het bezoek van de minister. Zodra de minister met de jongeren heeft gesproken, gaat het gesprek verder met de wethouder. Soetekouw is blij met de komst van Hoekstra en het lesprogramma op de Meergronden. ”Voorkomen en bestrijden van armoede en schulden is één van de pijlers in het nieuwe collegeprogramma. Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe armoede mensen kan belemmeren om mee te doen in de samenleving en hun talenten in te zetten. Jonge mensen zijn kwetsbaar in een wereld waarin de verleiding om te veel uit te geven groot is. Voor veel jongeren gaat de overgang naar financiële onafhankelijkheid gewoon te snel en schulden zijn makkelijk gemaakt”, aldus de wethouder.

‘Wijzer in geldzaken’

Door kinderen en jongeren al vroeg te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfstandigheid op volwassen leeftijd. Daarom zet Wijzer in geldzaken zich al lange tijd in om financiële vaardigheden een structurele plek te geven in het onderwijscurriculum. ‘Wijzer in geldzaken’ is een initiatief van het ministerie van Financiën. De gemeente Almere werkt samen met het Platform Wijzer in geldzaken.

Foto

Door: Ministerie van Buitenlandse Zaken (NL) – Flickr stream Dutch Ministry of Foreign Affairs, CC BY-SA 2.0.

Comments are closed.