57

Amsterdamse krakers ADM-terrein in de toekomst naar Almere

De bewoners van het ADM-terrein, dat al ruim twintig jaar gekraakt is door de groep, zouden in de toekomst in Almere terecht kunnen. Dat meldt AT5. De Amsterdamse wethouder Udo Kock zou in gesprek zijn geweest met de gemeente Almere.

Belofte

De gemeente Almere zou tegen de wethouder hebben gezegd dat er over twee jaar een locatie beschikbaar is. Volgens de Amsterdamse wethouder komt dat mooi uit: ”De locatie in Noord is voor twee jaar beschikbaar. Na die twee jaar moeten ze daar weg”. De wethouder is blij dat de krakers ondergebracht kunnen worden in Almere.

Raad van State

Deze zomer besliste de Raad van State dat de ADM-bewoners uiterlijk met kerst moeten vertrekken. Het terrein is bezit van Chidda Vastgoed BV. Chidda heeft plannen met het terrein en wil dus dat de krakers vertrekken. Zo meldt AT5. Volgens de zender bestaat de groep krakers inmiddels uit gezinnen. In Noord is er een terrein aangewezen waar de gezinnen terecht kunnen.

Plek

Het is nog niet bekend waar in Almere de krakers zich mogen vestigen. Vermoedelijk zal dit in een gebied in Almere Poort zijn. De gemeente heeft hierover nog geen officieel bericht afgegeven.

Foto

Screenshot video AT5.

 

Dit vind je misschien ook interessant