Windesheim is de op één na beste grote Hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de onderzoeken van Keuzegids Hbo en Elsevier Weekblad naar de kwaliteit van hbo-opleidingen.

Flevoland

De opleiding Commerciële Economie bij Windesheim Flevoland in Almere viel onder de zes opleidingen die het hoogst scoorden. De opleiding mag zich nu topopleiding van 2018 noemen. Twaalf opleidingen van Windesheim zijn de beste in hun soort. Daaronder vallen ook de opleidingen Commerciële Economie, Engineering, HBO-ICT en Ruimtelijke Ontwikkeling en Mobiliteit in Almere.

Tevreden

Uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier blijkt dat studenten bij Windesheim erg tevreden zijn over hun opleiding. Dat geldt ook voor de Almeerse studenten. ”Van de 50 beoordeelde Windesheim-opleidingen scoren 46 op of boven het landelijk gemiddelde”, zo meldt het onderzoek.

Tom Dumoulin

Bij Elsevier stijgt Windesheim van de derde naar de tweede plaats. In de Keuzegids HBO staat de hogeschool al vier jaar op rij op de tweede plaats. Directeur Henk Hagoort is er blij mee: ”Het doet me denken aan Tom Dumoulin, die dit jaar tweede in de Giro d’Italia en Tour de France werd’, zegt collegevoorzitter Henk Hagoort. ‘Hoewel de tweede plaats misschien voelt als nét niet de beste, is het toch vooral een topprestatie. Ik ben daarom erg trots op alle docenten en medewerkers van Windesheim, die zich maximaal inzetten voor onze studenten om zich bij Windesheim thuis te voelen en het beste uit zichzelf te halen. Dat je dan door je studenten zo positief beoordeeld wordt, daar doe je het voor”.

Comments are closed.