55

Triade ontwerpt woon-zorgterrein Sieradenbuurt

Wethouder Loes Ypma en Triade-bestuurder Afien Spreen hebben een reserveringsovereenkomst getekend voor de aankoop van bouwgrond in de Sieradenbuurt. Triade wil een nieuw woon-zorgterrein ontwikkelen. ”Hiermee is een eerste stap gezet”, zegt Spreen.

Beperking

”Triade wil voor circa 70 cliënten een woon-zorgterrein ontwikkelen. Het gaat om een woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking die nu op andere locaties in Almere wonen, of tijdelijk elders wonen in Flevoland, maar hun netwerk in Almere hebben”, aldus Afien Spreen.

Buurt

Al tijden wordt er gesproken over woningbouw in de Sieradenbuurt. In april werden buurtbewoners geïnformeerd over de bouwplannen aan de Sieradenweg. ”Tijdens deze bijeenkomst zijn er meerdere onderwerpen aangedragen die Triade en de gemeente in het ontwerp mee zullen nemen”, zo meldt de organisatie.

In een later traject zullen de bewoners opnieuw worden uitgenodigd. ”Zodra er een eerste ontwerp is dan zal Triade en de gemeente dit met de buurtbewoners delen en ook de onderwerpen uit de bewonersbijeenkomst verder bespreken”.

Dit vind je misschien ook interessant