De priklocatie van het Flevoziekenhuis in zorgcentrum Buitenhaeghe in Almere Buiten opent nu ook de deuren op zaterdag. De prikpost is vanaf nu iedere zaterdag open van 9.00 tot 10.30 uur.

Zonder afspraak

”Hiermee wil het ziekenhuis extra service bieden aan de inwoners van Almere. Zij kunnen hier zonder afspraak bloed laten prikken en urine of ontlasting afgeven voor onderzoek”, zo meldt een woordvoerder van het ziekenhuis.

Nog niet definitief

Voorlopig is de openstelling van de priklocatie een pilot. De proef duurt in ieder geval tot 1 januari 2019. ”Na een evaluatie wordt besloten of de proef wordt omgezet naar een definitieve zaterdagopenstelling van deze prikpost”, zegt een woordvoerder. De prikpost van Stad wordt steeds drukker bezocht. Daarom is besloten om de prikpost in Buiten ook te openen op zaterdag. Het besluit werd genomen nadat patiënten en zorgverzekeraars hierom hadden gevraagd.

Andere prikposten

”Naast de prikpost in Buitenhaeghe heeft het Flevoziekenhuis prikposten in de huisartsenpraktijken van Medi-Mere in Stad, Haven, Buiten en Poort. Deze zijn geopend van 8.00 – 10.00 uur en voor iedereen toegankelijk. Uiteraard zijn alle patiënten ook welkom op het laboratorium Bloedafname in de centrale hal van het Flevoziekenhuis”, aldus het ziekenhuis.

Comments are closed.