60

Politieke Markt: Van vrij parkeren tot nieuw raadslid

Vandaag vindt de 529ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Almeerse politici gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur in de plenaire zaal. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is het mogelijk om live mee te kijken.

Nieuw raadslid

GroenLinks-raadslid Zoubida Bouljhaf stopt in de Almeerse gemeenteraad. Bouljhaf geeft aan verder te gaan als fractie-assistent. Vandaag wordt afscheid genomen van haar en wordt mevrouw Bouljhaf beëdigd als fractie-assistent. ”Joske Galiart komt in aanmerking om beëdigd te worden als nieuw raadslid voor GroenLinks”, zo laat de fractievoorzitter weten. Vandaag wordt Galiart verwelkomt in de raad.

Debat

Vorige week heeft Leefbaar Almere een debat aangevraagd. De partij wil met de VVD in gesprek over de vaststelling van het bestemmingsplan in de Sieradenbuurt en Stripheldenbuurt. Er wordt onder andere gesproken over resocialisatiewoningen. Bewoners in de Stripheldenbuurt maken zich zorgen om een eventuele komst van die woningen in de wijk.

Vrij parkeren

Al een tijd wordt er gesproken over een pilot voor vrij parkeren in het centrum van Almere Buiten. Leefbaar Almere wil dat er een pilot komt van twee jaar waarin gekeken wordt wat de voordelen zijn van het vrij parkeren. Dat liet de partij eerder weten in een motie.

Woningbouw

Vanaf 20.00 uur wordt er in Zaal Stad onder andere gesproken over woningbouw in het Cascadepark, Pampushout en Almere Poort West. Ook wordt er gesproken over een veilige inrichting van de Dettifosstraat. ”Het gebruik van de Dettifosstraat in het Cascadepark verandert door de huidige bouwontwikkelingen”, zo stelt GroenLinks. ”De veiligheid van wandelaars, fietsers, sporters en met name kinderen kan in het geding komen”. De partij wil dan ook een gesprek tussen bewoners en de gemeente om de Dettifosstraat zo veilig mogelijk te houden

Andere thema’s

Vanavond wordt er over meer thema’s gesproken. In Zaal Haven gaat het onder andere over de aankoop van een voormalig politiebureau. Het politiebureau staat al een tijd leeg. De kosten van de koop bedragen naar verwachting ruim vijf ton.

In Zaal Buiten gaat het over de stand van zaken rondom de Floriade.

In Zaal Hout worden de resultaten gepresenteerd van het speel- en beweegruimtebeleid.

Dit vind je misschien ook interessant