54

”Wat ligt er in 2050 op ons bord?”

Lekker zo’n kaassoufle of pizza. Maar wist je dat bloemen ook lekker kunnen zijn? Tijdens de Dutch Agri Food Week gaat het over de toekomst van ons voedsel. Volgens innovatieve voedselbedrijven in Flevoland weten we nog niet half wat de mogelijkheden zijn.

Grond tot mond

”Tijdens Dutch Agri Food Week vertellen we het verhaal van ‘grond tot mond’. Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie”, zegt Elies Lemkes. Zij is voorzitter van de Stichting Dutch Agri Food Week.
”Iedereen met interesse in voedsel en voedselproductie is welkom tijdens Dutch Agri Food Week. Om te ontdekken, inspiratie op te doen of om kennis te delen. Maar het gaat vooral om het genieten van lekker en gezond voedsel”.

Bosbingo

Wat is er dan te doen en te proeven? ”Er zijn eetbare bloemen en er is een bosbingo”, zo meldt Lemkes. Natuurlijk is er meer. Zo zijn er studenten die onbekend en onbemind voedsel laten proeven en is er een tour voor professionals langs innovatieve voedselbedrijven. De Dutch Agri Food Week zit vol activiteiten. De week duurt van 6 oktober tot en met 14 oktober 2018.

Doel van deze themaweek is om de aandacht te vestigen op lokaal en gezond voedsel. Hoe eten we zo duurzaam mogelijk en wat ligt er in 2050 nog op ons bord?

Levensthema

Wethouder Loes Ypma kijkt uit naar Dutch Agri Food Week: ”Voedsel is één van de belangrijke thema’s van de Floriade en ook één van de belangrijke thema’s in ons leven. Steeds meer mensen worden zich bewust van voedselverspilling, van het belang van gezond eten en hoe leuk het is om rechtstreeks bij de boer of de teler lokaal voedsel te kopen. Tijdens de Dutch Agri Food Week willen we mensen tot nadenken brengen en ook laten zien hoeveel moois er in Flevoland al geproduceerd wordt”.

Andere activiteiten

Vanaf 10 oktober staat er een Stadskas op het Forum in het centrum van Almere. Hier vindt het grootste gedeelte van het programma plaats. Enkele onderdelen zijn voor professionals, het merendeel is toegankelijk voor iedereen en de toegang is gratis. Ook kan er meegewandeld worden met Margriet Brouwer van Landschapsbeheer Flevoland. Tijdens deze safari op 13 oktober vertelt ze alles over wildplukken en waar je dat eten kan vinden in Almere.

Anna Koster geeft op zondag 14 oktober een bijzondere lezing geven over het eten van bloemen. Zij laat aan het einde van de lezing een bloem proeven die zorgt voor een drie minuten lange sensatie in je mond. Burger Lab van Aeres Hogeschool Almere doet op donderdag onderzoek naar een onbekende groente. Studenten laten hapjes met deze groente proeven.

Dit vind je misschien ook interessant