54

”Het leven in Almere is beter dan in Amsterdam”

”Het leven in Almere is beter dan in Amsterdam”, dat stelt Lisa Boerop van Business Insider. Volgens haar zijn er 14 redenen waarom het leven in Almere beter is. Wel zijn er twee kleine nadelen.

Vluchten

Veel Amsterdammers vluchten naar Almere. Dat komt onder andere door de huizenprijzen. In Almere zijn die prijzen nog redelijk beheersbaar. ”In Amsterdam ben je makkelijk zes ton aan een rijtjeshuis zonder tuin kwijt. In Almere lukt het je om eenzelfde soort woning voor 245.000 euro te kopen”, zegt Boerop. Een ander voordeel is dat je huis op eigen grond staat. ”Daarnaast heb je alle vrijheid in het ontwerpen van je huis”.

Fietsen

Ondanks berichten van luchtvervuiling is de lucht in Almere beter dan in Amsterdam. Dat blijkt ook uit onderzoek van de Rijksuniversiteit van Groningen. Het is ook veel makkelijker om door de stad te fietsen. Daardoor pakken inwoners eerder de fiets. ”Doordat het in Almere wat rustiger is op straat, laat je je kinderen makkelijker buitenspelen in de vele speeltuinen”, schrijft Boerop.

Voor- en nadelen

Er zijn nog meer voordelen. Maar volgens Lisa Boerop zijn er ook een paar kleine nadelen. Zij beschrijft alle voor- en nadelen van Almere in een artikel op Business Insider.

Dit vind je misschien ook interessant