Vanwege de verbreding van de A6 is een deel van de A6 komend weekend dicht. Het gaat om het weggedeelte in de richting van Lelystad tussen afrit 5 (Almere-Stad) tot en met afrit 8 (Almere Buiten-Oost). Ook de verbindingsboog vanaf de A27 naar de A6 richting Lelystad is afgesloten. Dat meldt Rijkswaterstaat. De A6 vanuit Lelystad richting Amsterdam blijft gewoon open.

De afsluiting duurt van vrijdag 5 oktober 20.00 uur tot en met maandag 8 oktober 6.00 uur.

Omrijden

Er worden omleidingsroutes ingezet. Verkeer vanuit Amsterdam richting Lelystad wordt omgeleid via de Hogering en de Buitenring. Verkeer vanaf de A27 vanuit Utrecht richting Lelystad wordt omgeleid via afrit 36 (Almere Haven/Zeewolde) en de Gooiseweg (N305).

”Lokaal verkeer vanuit Almere Haven richting Lelystad kan via afrit 5 (Almere Stad) naar de Waterlandseweg en de Gooiseweg (N305). Verkeer vanuit Almere Stad richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Vrijheidsdreef, Tussenring en Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad. Verkeer vanuit Almere Buiten richting Lelystad wordt geadviseerd om via de Evenaar en de Buitenring oprit 8 (Almere Buiten-Oost) te nemen richting Lelystad”, zo meldt Rijkswaterstaat op internet.

”Houd rekening met ongeveer 15 tot 20 minuten extra reistijd”, zo laat Rijkswaterstaat weten.

12 november

De volgende wegafsluiting is van vrijdag 9 tot maandag 12 november 2018. Dan is de A6 dicht tussen Almere Stad en Almere Buiten-Oost in de richting van Lelystad. Vanaf 12 november wordt de definitieve situatie in gebruik genomen. Verkeer rijdt dan tussen Hoge Vaart en Almere Buiten-Oost over twee keer twee rijstroken richting Lelystad.

Rijkswaterstaat verbreedt de A6 bij Almere naar vier rijstroken per rijrichting zodat er straks in beide richtingen een hoofd- en parallelrijbaan is.

Comments are closed.