60

Ouders maken zich zorgen over bouw dependance Het Universum

Ouders van kinderopvang Sterrenrijk en Sterrenschool Het Universum maken zich zorgen over de bouw van een nieuwe dependance. De ouders schrijven in een brief aan burgemeester en wethouders dat de bouw mogelijk vertraging gaat oplopen. Dat meldt de regionale omroep.

Vergunning

Volgens de ouders heeft de gemeente Almere geen vergunning afgegeven voor de bouw. De ouders zijn hier boos over. De vergunning had al op 3 september moeten worden verleend.
De gemeente kan het kavel niet op tijd bouwrijp maken. Mogelijk heeft dit te maken met het aanleggen van elektra en watervoorzieningen.

Het Universum

Sterrenschool Het Universum in Nobelhorst gaat gebruikmaken van de dependance. Oorspronkelijk wordt het gebouw neergezet voor kinderopvang Sterrenrijk. Het Universum kampt al lange tijd met gebrek aan ruimte.

Veilig

De gemeente laat aan de regionale omroep weten dat er veel komt kijken bij het afgeven van vergunningen. ”De gemeente wil een veilige en kwalitatieve school- en kindervoorziening waar ouders hun kinderen met een gerust hart naartoe kunnen sturen”, aldus een woordvoerder. Toch gaat de gemeente kijken of de procedure versneld kan worden.

Dit vind je misschien ook interessant