Vanaf morgen gaat de kinderboekenweek van start. Het thema van dit jaar is vriendschap. Ook bij De Nieuwe Bibliotheek in Almere wordt de kinderboekenweek gevierd. De week duurt van 3 tot 14 oktober 2018.

Nacht

In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 oktober kunnen kinderen tussen de boeken slapen. De bibliotheek organiseert dan ‘De Nacht van de Nieuwe Bieb’. Het is een nacht waarin er film wordt gekeken, spelletjes worden gespeeld en geluisterd kan worden naar een kampvuurverhaal. Ook gaan de kinderen op speurtocht door de bieb en mogen ze mee naar de kelders van de bibliotheek. De nacht kost wel wat: de toegangsprijs bedraagt 25 euro.

Gratis

Uiteraard zijn er ook andere activiteiten in de bibliotheek die wel gratis zijn. Zo wordt er op vrijdag een kinderboekenbal georganiseerd, maakt tante Nel mooie ballonnenfiguren voor kinderen en wordt er voorgelezen uit het boek ‘Mag ik meedoen’. Het verhaal gaat over Eend die graag nieuwe vrienden wil maken en mee wil doen met de leeuwen en olifanten.

Meer informatie over de kinderboekenweek is te vinden op de speciale pagina van de bibliotheek.

 

Comments are closed.