Locoburgemeester Maaike Veeningen heeft op maandag de Erepenning uitgereikt aan Hans Viester.

VMCA

Viester zet zich sinds 2008 in als vrijwilliger bij de VMCA. Hij coördineert sinds 2015 de inzet van Gilde Almere, een onderdeel van de VMCA.

Gilde

Het Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Zij hebben een schat aan kennis en ervaring. Het doel is deze kennis en ervaring te delen en over te dragen aan anderen. Hans Viester zorgt voor goede en passende matches tussen vrijwilligers en hulpvragers. Daarbij weet hij waar de kennis en talenten liggen van de vrijwilligers en dit te versterken door passende deskundigheidsbevordering te regelen voor de vrijwilligers.

Bibliotheek

Hans Viester heeft ook een goede samenwerking weten op te zetten tussen de VMCA en de bibliotheek. Samen met vele andere vrijwilligers gaat hij altijd aan de slag tijdens de belastingspreekuren. Tijdens de spreekuren krijgen Almeerders met een minimuminkomen hulp om hun belastingaangifte in te vullen. Het doel is onder andere om hun financiële situatie te verbeteren.

Erepenning

Viester krijgt de erepenning als compliment voor zijn grote bijdrage binnen de VMCA en zijn werkzaamheden voor de belastingspreekuren. Rond 14.15 uur werd de erepenning uitgereikt door locoburgemeester Maaike Veeningen.

Comments are closed.