De gemeenteraad heeft ingestemd met het plan rond de bouw van Windpark Pampus. Dat meldt Almeerse Wind. De organisatie wil twee windturbines plaatsen op het nieuwe windpark. Ook Nuon krijgt er acht windturbines bij.

Mijlpaal

”Met een ruime meerderheid werd voorgestemd. De definitieve omgevingsvergunning voor de bouw ervan is een feit. Dit is, na een voorbereiding van ruim vier jaren, een belangrijke mijlpaal”, zo schrijft voorzitter John van Diepen van Almeerse Wind.

2021

Het duurt nog wel even voordat de nieuwe windturbines in bedrijf zijn. ”Het komende jaar zal vooral benut worden om de financiering en aanbesteding voor te bereiden. De bouw staat voor 2020 gepland en oplevering zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2021”, aldus Van Diepen.

Comments are closed.