De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het treinongeluk in Oss is gesloten. Er kan geen geld meer gedoneerd worden. De door Almeerder Nick Nietveld opgezette actie heeft een kwart miljoen euro opgebracht. De opbrengst wordt onder andere gebruikt voor de begrafenissen van de vier omgekomen kinderen.

Meer geld

”Het streven van initiatiefnemer Nick Nietveld uit Almere was om 60.000 euro op te halen. Dat bedrag werd al in één dag gehaald. Woensdagmorgen stond de teller op 250.869 euro”, zo meldt Omroep Brabant. ”Ik krijg er kippenvel van. Het geeft ook een dubbel gevoel. Het liefst wilde ik natuurlijk dat het ongeluk niet was gebeurd en dat de inzamelactie niet nodig was. Toch is het mooi om te zien dat zo’n klein landje als Nederland met sommige dingen heel groot kan zijn”, zo vertelt Nietveld tegen de regionale omroep in Flevoland.

Ongeval

Vorige week kwamen vier kinderen om het leven bij een ongeluk met een elektrische bakfiets. De begeleider van het kinderdagverblijf kon niet remmen, omdat de rem niet werkte. De begeleider en één kind raakte zwaar gewond.

Bedankt

De ouders van wie twee dochters om het leven kwamen schreven een emotionele dankbrief. ”De ouders bedanken in hun schrijven de artsen en hulpverleners en alle mensen die hun medeleven hebben getoond”, zegt een verslaggever bij Omroep Brabant.

Comments are closed.