95

1Almere Actueel: College onduidelijk over keuze voor nieuwe lokale omroep

Vandaag een nieuwe aflevering van 1Almere Actueel met ook de headlines van het Almeerse nieuws in 1Minuut.

Lokale omroep

Raadsleden hebben gisteravond opnieuw gesproken over de keuze voor een lokale omroep in Almere. Alle raadsleden waren het erover eens dat het college de raad niet voldoende heeft geïnformeerd. Volgens diverse partijen lijkt het alsof het college van burgemeester en wethouders zich niet aan de vastgestelde criteria heeft gehouden. De partijen vinden dat het college zijn eigen gang is gegaan en de raad opnieuw had moeten informeren.

Bekijk hieronder de volledige reportage en andere headlines van het nieuws.

Beeld/Foto: Gemeente Almere

Keuze

Eerder koos het college van burgemeester en wethouders voor Stichting Productie Fabriek Almere. De stichting werkt samen met Stichting Lokale Omroep Almere.
De raad moet een definitief besluit nemen. Raadsleden hebben aangegeven dit pas te kunnen doen als er meer informatie is.

Subsidie

Stichting Productie Fabriek Almere vraagt een subsidie van 97.000 euro. De Almeerse Omroep Stichting fuseert met Almedia. Die organisatie vraagt nu een subsidie van 104.000 euro. Daardoor is het verschil tussen beide aanvragen niet groot. Slechts een verschil van 7.000 euro.Zondag bij 1Almere

Aanstaande zondag is er weer een 1Almere Podcast. Dan gaat het over diverse muziek. Daan Molenaar vertelt je er zondag meer over.

 

Dit vind je misschien ook interessant