Vandaag vindt de 528ste Politieke Markt plaats op het stadhuis. Almeerse politici gaan met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. De Politieke Markt begint om 19.00 uur.

Voormalig politiebureau

De gemeente is van plan om een voormalig politiebureau te kopen. Het gebouw staat momenteel leeg. Eigenlijk zou het gebouw geveild worden. Het college heeft uiteindelijk een akkoord gesloten met de politie om het voormalig bureau te kopen. Het gaat om de Bivak in Almere Haven.
De gemeenteraad moet nog wel instemmen met de aankoop. De kosten van de koop bedragen naar verwachting ruim vijf ton.

In Zaal Haven wordt er vanavond gesproken over de aankoop van het politiebureau. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

Lokale omroep

Al bijna een jaar is de gemeente op zoek naar een nieuwe lokale omroep. Inmiddels heeft het college een voorstel gedaan. Het college kiest voor Stichting Productie Fabriek Almere (SPFA).
Nu is het de beurt aan de gemeenteraad. Grote vraag is: Wil de raad extra subsidie uittrekken voor de nieuwe omroep? Met de keuze voor SPFA valt het budget van de gemeente namelijk hoger uit. De gemeente heeft 50.000 euro gereserveerd voor de bekostiging van een lokale omroep. SPFA vraagt in 2019 een bedrag van 97.000 euro.

In Zaal Hout wordt vanaf 20.00 uur gesproken over dit onderwerp.
Op vrijdag zie je een verslag van deze bijeenkomst in de headlines van het programma 1Almere 1Minuut.

Geen resocialisatiewoningen

Vanavond wordt er opnieuw gesproken over het bestemmingsplan Sieradenbuurt en Stripheldenbuurt. Daarbij wordt onder andere gesproken over een amendement van de PVV en VVD. Die partijen willen geen resocialisatiewoningen in de Stripheldenbuurt. Bewoners uit die buurt zijn het daarmee eens.

In Zaal Hout wordt vanaf 19.00 uur gesproken over onder andere dit onderwerp.

Andere onderwerpen

In diezelfde zaal worden vanaf 19.00 uur ook andere onderwerpen behandeld. Het gaat onder andere over ‘Programma indeling 2018-2022′ en de ‘Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek’.
In Zaal Stad wordt gesproken over de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan in Almere Poort West en Pampushout.

In Zaal Buiten wordt vergaderd over een mogelijk pilot met vrij parkeren in het centrum van Almere Buiten.

Foto

Screenshot livestream Raadszaal.

Comments are closed.