58

Partij voor de Dieren: ”Pak ongezonde luchtkwaliteit in de stad aan”

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld over de luchtkwaliteit in Almere. Eerder bleek uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen dat de luchtkwaliteit in de hele stad onder de maat is.

Giftig

Milieudefensie zegt dat de problemen niet zo groot zijn als in Amsterdam of Rotterdam. Toch hangt er meer fijnstof in de lucht dan de door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) gestelde norm. De Jesse Luijendij van de Partij voor de Dieren wil weten op welke manier de wethouder de luchtkwaliteit in de stad gaat verbeteren.

De partij denkt dat als de parkeerkosten voor schonere auto’s omlaag gaan, de luchtkwaliteit zal verbeteren. Luijendij  van de Partij voor de Dieren wil daarom dat het parkeertarief wordt bepaald op basis van de uitstoot van het voertuig.

Slechtste fietsgemeente

De Partij voor de Dieren laat ook weten dat een onderzoek in opdracht van Milieudefensie aangeeft dat Almere als één na slechtste scoort op het fietsgebruik. ”Ook op voorzieningen voor de fiets scoort onze gemeente onvoldoende”, zo schrijft Luijendij. ”Het aanbod van OV-fietsen en (on)bewaakte stallingen dient vergroot te worden. Verder zou het netwerk van fietssnelwegen uitgebreid en verbeterd moeten worden.”

 

 

Dit vind je misschien ook interessant