54

”Almere Centrum voor één dag festivalterrein”

Aankomende zaterdag is het zover: Popronde 2018 vindt plaats. Voor één dag wordt het centrum van Almere omgetoverd tot festivalterrein. Tussen 12:00 uur ’s middags en 03:00 uur ’s nachts zijn er optredens in onder andere cafés, restaurants, koffietentjes en studentenkroegen.

27 acts

”Popronde Almere heeft dit jaar 27 acts geprogrammeerd verspreid door het centrum van Almere. De acts komen allen niet uit de stad zelf. Hierdoor krijgen de muzikanten de kans om buiten eigen stad op te treden en bekend te worden bij een breder publiek”, zo meldt Almere City Marketing.

Kans voor muzikanten

“Ik vind het supertof dat muzikanten op deze manier de kans krijgen om op te treden door heel Nederland.” vertelt Emel Koç, promotiemedewerker bij Popronde Almere. “De meest waanzinnige dingen gebeuren hier voordat de rest van Nederland en de grote festivals het zien”, zegt Jens Lendering, programmeur en producent van Popronde Almere.
Volgens hem zijn De Staat, Kensington en Chef’ Special op deze manier doorgebroken.

Andere steden

De Popronde maakt een ronde langs 41 steden waaronder Nijmegen, Delft en het eindfeest in Amsterdam. Deze week is de Popronde niet alleen in Almere, maar ook in Wageningen, Eindhoven en Woerden. Meer over het evenement is te vinden op de website van De Popronde.

In Almere staat onder andere Thaïti op het podium.

Dit vind je misschien ook interessant