62

Lilian de Geus en Bo Kramer krijgen sportpenning

Gisteren zijn in het Topsportcentrum in Poort de Almeerse sportpenningen uitgereikt. De Almeerse windsurfster Lilian de Geus en rolstoelbasketbalster Bo Kramer kregen een penning. De twee sporters kregen de sportpenning uit handen van wethouder Jaap Lodders.

Wereldkampioen

De Geus werd in augustus wereldkampioen Windsurfen in de RS:X klasse. Nu is ze hard aan het trainen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. De Geus is in 2017 tijdens het jaarlijkse Sportgala uitgeroepen tot Almeerse Sportvrouw van het Jaar, en ze is daarnaast ook ambassadeur voor Almere Kenniscentrum Talent.

Kramer won samen met het Nederlands rolstoelbasketbalteam Orange Angels in augustus in Hamburg het wereldkampioenschap. Ze versloegen in de finale Groot-Brittannië, en Kramer was in deze wedstrijd goed voor 9 punten, 13 rebounds en 4 assists. Kramer werd in januari 2018 uitgeroepen tot Almeerse Sporter van het Jaar in de categorie aangepast sporten tijdens het jaarlijkse Sportgala.

 

Dit vind je misschien ook interessant