60

De Schoor: ‘Burendag 2018 druk bezocht ondanks weer’

Burendag 2018 is in Almere goed bezocht. Dat meldt zorg- en welzijnsorganisatie De Schoor. ”In veel straten van Almere en in buurtcentra werd de nationale Burendag uitbundig gevierd. We kunnen tevreden terugkijken op een natte maar drukbezochte burendag”, zo laat de organisatie weten.

Cartoon

Onder andere in buurtcentrum Cartoon in de Stripheldenbuurt vonden er activiteiten plaats. Zo konden bezoekers bijvoorbeeld hun nagels laten lakken. Ook in andere buurtcentra vonden activiteiten plaats.

Thuis

In de Sierradenbuurt konden bezoekers kleinere initiatieven bezoeken bij bewoners thuis. ”De twaalf aanwezige bewoners hadden allemaal iets lekkers gemaakt en onder het genot van een hapje en een drankje werden buurtinitiatieven besproken en nieuwe plannen gemaakt”, zo meldt De Schoor.

Festival

Het Eilandenfestival trok maarliefst 70 bezoekers. ”De sfeer was geweldig”. Ondanks het weer kwamen de mensen toch. ”Er zijn tijdens Burendag 2018 mooie en natte nieuwe verbindingen ontstaan”, zo luidt de conclusie volgens De Schoor.

Burendag

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de vierde zaterdag in september. Het is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Het Oranje Fonds is initiatiefnemer van Burendag. Het fonds steunt sociale initiatieven en bevordert zo contact en verbinding tussen groepen mensen.

Twitter

Foto

Zo maar een Burendag – Bron: Dirrksv via Flickr.

Dit vind je misschien ook interessant