59

Ruim vijf ton voor aanschaf voormalig politiegebouw

Als het aan de gemeente Almere ligt, wordt het voormalig politiebureau in Almere Haven gekocht voor een bedrag van 510.000 euro. In de komende weken gaan raadsleden in gesprek over de aankoop en het bedrag.

Slopen

Ondanks de koopprijs van vijf ton blijft de mogelijkheid bestaan dat het pand wordt gesloopt. Het college heeft aangegeven zich te realiseren dat het pand van historische waarde is. Het gebouw is ontworpen door de bekende architect Rem Koolhaas. Erfgoedvereniging Heemschut heeft laten weten dat er een monumentenstatus voor het oude politiegebouw moet komen.

Strategisch

Volgens de gemeente gaat het om een strategische aankoop. De gemeente is van plan om het centrum van Almere Haven te vernieuwen. Het voornemen bij de stedelijke vernieuwing is de wijk toekomstbestendig te maken.

Als de gemeenteraad besluit het gebouw niet te kopen, dan wordt het alsnog geveild.

Leegstand

Het voormalig politiebureau staat al een tijd leeg. De politie heeft het gebouw onderhands te koop aangeboden aan de gemeente Almere, vooruitlopend op een voorgenomen openbare veiling

Dit vind je misschien ook interessant