Vandaag in de rubriek ‘Dat wist ik niet’: de wijkagent. We weten dat ze er zijn. Maar waar en wanneer kun je jouw eigen wijkagent bereiken?

Wijkagent

Wijkagenten verrichten belangrijk werk. ”Soms gebruikt de wijkagent uw informatie in lopende onderzoeken. Een andere keer neemt de wijkagent aan de hand van uw klacht of probleem poolshoogte en kan hij bijvoorbeeld degene aanspreken die voor overlast zorgt. Ook kan de wijkagent een probleem doorspelen aan partners, zoals de gemeente of woningbouwverenigingen”, zo vertelt een politiewoordvoerder.

Waar vind je de wijkagent?

Op internet geeft de politie een overzicht van wijkagenten. Op de kaart vind je de namen van de wijkagenten en hoe je ze kunt bereiken.

Modern

Steeds meer wijkagenten zijn modern. Zij zitten op Facebook of Twitter.

Andere politiemannen vloggen zelfs. De Almeerse wijkagent Wim ontmoette eerder politievlogger Jan-Willem. De wijkagent vertelde toen meer over zijn werk. Samen bezochten zij het Almeerse veiligheidsmuseum PIT.

Meer wijkagenten

”De minister van Veiligheid en Justitie wil meer wijkagenten aannemen om voor meer veiligheid te zorgen op lokaal niveau, dus in wijk, dorp en stad. De wijkagent maakt deel uit van een zogeheten basisteam, dat bestaat uit zestig tot tweehonderd politiemensen. Ook streeft de minister er naar om wijkagenten meer op straat te laten zijn, onder meer door de administratieve lasten voor hen terug te brengen”, zo laat een politiewoordvoerder weten.

 

Comments are closed.