58

Podcast: Almeerse inzamelingsactie en interview met Ferdinand Borger

De 1Almere-podcast gaat vandaag over Ferdinand Borger. Hij is onder andere programmamaker en vertelt over interessante thema’s uit zijn leven. Daarnaast is er aandacht voor het actuele Almeerse nieuws. In het nieuws gaat het onder andere over de Almeerse inzamelingsactie voor de nabestaanden en slachtoffers van de treinramp in Oss. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven.

Podcast

Teller inzamelingsactie nu op: 195.456 euro

Een inzamelingsactie voor de slachtoffers van het spoordrama in Oss heeft zaterdagochtend al meer dan 100.000 euro opgebracht. Zo meldt Omroep Brabant. Inmiddels is er zelfs al 195.456,00 euro opgehaald.

Almeerder Nick Nietveld zette een inzamelingsactie op. Nick is zelf vader en was geraakt door het overlijden van de vier kinderen. “Je hart breekt als je hoort van zo’n drama. Ik moest wat doen”, zo legt Nick uit aan Omroep Brabant.

Het hele interview met Nick Nietveld is te bekijken via de website van Omroep Brabant.

Tot volgende week vrijdag is het mogelijk om geld te doneren.

Interview Ferdinand Borger

Hoofdgast in de 1Almere-podcast is Ferdinand Borger (1963) theoloog, theatermaker en programmamaker. Hij studeerde in 1992 af aan de Theologische Universiteit van Kampen en woonde tijdens zijn studie een jaar in Versailles waardoor hij naast Engels, Duits en Spaans ook vloeiend Frans leerde spreken.

Beluister de hele aflevering bij RB >

Maandag

Op maandag kun je kijken naar het tweede deel over de expositie ‘Acht Uur / Eight Hour’. Op die dag wordt ook het eerste deel uitgezonden over Het Groentesoep festival in Almere Buiten.

1Almere 1Minuut zie je rond 13.00 uur op Facebook, YouTube en 1Almere.NL.

Foto

Ferdinand Borger (Bron: Radio Bloemendaal)
Almeerder Nick Nietveld (Bron: Screenshot interview Omroep Brabant)

Dit vind je misschien ook interessant