69

Almeerder Nick Nietveld haalt ton op voor slachtoffers in Oss

Een inzamelingsactie voor de slachtoffers van het spoordrama in Oss heeft zaterdagochtend al meer dan 100.000 euro opgebracht. Zo meldt Omroep Brabant. Almeerder Nick Nietveld zette een inzamelingsactie op.

Helpen

”Het idee was om 10.000 euro per slachtoffer op te halen. Nu er zoveel binnenkomt, is er wellicht ook wat geld over om straks bijvoorbeeld de machinist een beetje te helpen of om een gedenkteken te maken”, vertelt initiatiefnemer Nick Nietveld uit Almere. Met de 100.000 euro heeft Nick het streefbedrag ruimschoots gehaald. Duizenden mensen doneerde online.

Vader

Nick is zelf vader en was geraakt door het overlijden van de vier kinderen. “Je hart breekt als je hoort van zo’n drama. Ik moest wat doen”, zo legt Nick uit aan Omroep Brabant. “Dit is heftig. Dit komt wel even binnen.”

Gemeente Oss

Het geld zal worden overgemaakt naar de gemeente Oss. Volgens Nick staat het geld daar veilig en kan het niet misbruikt worden. Het geld is onder andere bedoeld voor de uitvaarten van de kinderen. De uitvaarten zullen komende week plaatsvinden. Een week daarna organiseert de gemeente Oss een officiële herdenking.

Interview

Het hele interview met Almeerder Nick Nietveld is te bekijken via de website van Omroep Brabant.

Tot volgende week vrijdag is het mogelijk om geld te doneren.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=268758667309318&id=268234900695028

Dit vind je misschien ook interessant