57

Politieke Markt: Van vrij parkeren tot plannen bebouwing in Cascadepark

Vandaag vindt de 527ste Politieke Markt plaats op het stadhuis en de Sterrenschool. Almeerse politici gaan met elkaar in gesprek over allerlei belangrijke onderwerpen. Voor inwoners van de stad is het mogelijk om de Politieke Markt bij te wonen. Ook is de bijeenkomst live te volgen via internet.

De Politieke Markt begint om 19.00 uur in de raadszaal.

Vrij parkeren

Eén van de onderwerpen die wordt besproken is het plan voor vrij parkeren in Almere Buiten. Leefbaar Almere wil dat er een pilot komt van twee jaar waarin gekeken wordt wat de voordelen zijn van het vrij parkeren in Almere Buiten. Dat liet de partij eerder weten in een motie. Vanavond laten de andere partijen weten hoe zij tegenover de pilot staan.

Deze vergadering vindt plaats in Zaal Buiten op het Stadhuis.

Almere Poort West en Pampushout

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de raad om een besluit te nemen over een nieuw bestemmingsplan voor Almere Poort West en Pampushout. ”Omdat het onderwerp sterk leeft bij bewoners en andere belanghebbenden wordt ervoor gekozen deze vergadering te houden op locatie in Sterrenschool De Ruimte (Nimfenplein 1, Almere Poort)”, zo laat de gemeente weten.

Tijdens de vergadering gaat het onder andere over de bebouwingsmogelijkheden in het Cascadepark en de woningbouw in Pampushout.

De bijeenkomst start om 20.00 uur.

Sieradenbuurt en Stripheldenbuurt

Vanavond wordt er ook vergaderd over het bestemmingsplan in de Sieradenbuurt en Stripheldenbuurt. Eerder kwamen er drie zienswijzen binnen over de aanpassing van het bestemmingsplan. Eén van de zienswijzen was namens 861 personen. ”Deze
inwoners vragen de gemeente om op de ontwikkellocatie De Stripmaker nooit resocialisatiewoningen toe te staan. Daarbij verwijzend naar de afspraak tussen inwoners, gemeente en de Oostvaarderskliniek uit 2007 dat vanwege de vestiging van de Oostvaarderskliniek in de Stripheldenbuurt geen resocialisatiewoningen in deze buurt zullen worden gerealiseerd”, zo licht de gemeente toe.
Vanavond gaat het onder andere over twee ontwikkellocaties: Sieradenbuurt en locatie Stripmaker.
De vergadering vindt plaats in Zaal Haven op het Stadhuis.

Bereikbaarheid

In Zaal Haven wordt er ook gesproken over investeringen binnen de infrastructuur. ”Daarnaast is het doel om de projecten van het werkplan 2018 en 2019 inclusief dekking vast te stellen. Daarmee kunnen infrastructuurprojecten worden uitgevoerd, en wordt de beschikbare mobiliteitssubsidie voor 2018 en 2019 gebruikt”, aldus het college.

Andere onderwerpen

Uiteraard worden er meer onderwerpen behandeld. Zo gaat het ook over ‘Energiefonds onderdeel Woningabonnement’ en ‘Windpark Pampus’. Meer hierover is te vinden in de agenda.

Dit vind je misschien ook interessant