57

Waterlandseweg dit weekend gedeeltelijk dicht

*Update: De Waterlandseweg is vanwege de slechte weersomstandigheden OPEN. De werkzaamheden zijn verplaatst naar volgend weekend. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Van vrijdag 21 september 20.00 uur tot en met maandag 24 september 6.00 uur is de Waterlandseweg ter hoogte van de A6 in beide richtingen afgesloten. De op- en afritten Almere Stad zijn wel bereikbaar. Dat meldt Rijkswaterstaat. Op dit moment wordt er ook gewerkt bij het Buitenhoutviaduct (meer daarover onderaan in dit artikel).

Viaduct Waterlandseweg

Eerder werd de weg ook afgesloten vanwege het vervangen van een viaduct. Vanwege de verbreding van de A6 komt er een bredere viaduct. Dit weekend wordt er verder gewerkt aan het nieuwe bouwwerk. Er worden damwanden ingetrild.

Omleiding

”Het verkeer vanuit de richting Zeewolde naar Almere Stad kan gebruik maken van de A6 en keren bij afrit 6 (Almere Buiten-West). Verkeer vanuit Almere Stad richting Zeewolde kan via de A6 keren bij afrit 3 (Almere Stedenwijk)”, meldt Rijkswaterstaat.

Geluidshinder

De werkzaamheden worden dag en nacht uitgevoerd en veroorzaken opnieuw geluidshinder.
”Er wordt ’s nachts gewerkt, omdat er bij dit soort werkzaamheden altijd een afweging wordt gemaakt tussen veiligheid, het beperken van verkeershinder en hinder voor de omgeving. Veiligheid is van groot belang. Omdat er dicht langs de A6 gewerkt wordt, is het voor de veiligheid van de medewerkers en weggebruikers nodig om de weg af te sluiten”, zegt Rijkswaterstaat.

Tussenring op Buitenhoutviaduct

Op dit moment wordt er in de nacht gewerkt bij de Buitenhoutviaduct. ”Vanaf maandag 17 tot vrijdag 21 september is de Tussenring op het Buitenhoutviaduct in beide richtingen in de nacht dicht, tussen 20.00 en 6.00 uur. De op- en afritten 6 (Almere Buiten-West) zijn wel bereikbaar”, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Andere route

Fietsers en langzaam verkeer zoals tractors kunnen wel gebruik maken van het viaduct. Voor autoverkeer worden er omleidingen ingesteld.

  • Verkeer vanuit Nobelhorst richting Amsterdam kan keren bij afrit 7 (Almere Buiten)

  • Verkeer vanuit Almere Stad/Almere Buiten richting Lelystad kan keren bij afrit 5 (Almere Stad).

  • Verkeer vanuit Amsterdam richting Almere Stad/Almere Buiten kan keren bij afrit 7 (Almere Buiten) en vervolgens afrit 6 (Almere Buiten-West) nemen.

  • Verkeer vanuit Lelystad richting Nobelhorst kan keren bij afrit 5 (Almere Stad) en vervolgens de A6 verlaten bij afrit 6 (Almere Buiten-West).

Bron: Rijkswaterstaat

Dit vind je misschien ook interessant