55

Voormalig wethouder René Peeters schrijft adviesrapport onderwijs, zorg en jeugd

Voormalig wethouder René Peeters heeft een nieuwe taak. Vanaf deze maand adviseert hij namens diverse partijen over hoe onderwijs, zorg en jeugd beter op elkaar kunnen aansluiten. Eerder was Peeters wethouder voor onder andere onderwijs in Almere.

Project

Peeters krijgt drie maanden de tijd om een advies te te brengen. ”Het unieke aan dit project is, dat achttien partijen hebben gezegd dat ze over hun eigen schutting heen willen kijken en dat ze samen aan de slag willen”, aldus Peeters in een interview met de PO-Raad. ”Voor een betere samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd bestaat geen blauwdruk. In de stad krijg je bijvoorbeeld te maken met maar één samenwerkingsverband, één gemeente en maar een zeer beperkt aantal schoolbestuurders”.

Reacties

Niet iedereen vindt de keuze voor Peeters logisch. Op Twitter reageren onder andere ouders op de keuze voor René Peeters.

”Deze meneer blokte ouders met een andere visie als wethouder van gemeente Almere”, zo laat Miranda op Twitter weten. ”Dus hebben we nu een kartrekker waar ouders niet achter staan”, schrijft Mariska.

Passie

De voormalig wethouder neemt de taak als adviseur graag op zich. Hij zegt al zijn hele leven te strijden om het maximale uit de ontwikkeling van jonge mensen te halen. ”Ik zet mijzelf mijn hele leven al in om voortdurend goede omstandigheden te creëren voor jonge mensen om zich goed te kunnen ontwikkelen. Ik heb gezien wat het betekent als je veel narigheid meemaakt in je leven en wat bijvoorbeeld de handelingen van een schoolbestuurder betekenen voor het functioneren van een kind”, aldus Peeters tegen de PO-Raad.

Nieuwe baan

Eerder werd al bekend dat Peeters de nieuwe voorzitter is van het hoofdbestuur van Humanitas. René Peeters heeft ook een adviesbureau, dat zich richt op (passend) onderwijs, jeugd(zorg), kinderopvang en alles wat deze domeinen met elkaar verbindt. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Opvoeden.nl en lid van de raad van advies van de landelijke onderwijsinspectie.

Interview

Op de website van de PO-raad geeft oud-wethouder René Peeters een uitgebreid interview.

Dit vind je misschien ook interessant