53

Linkshandige overvaller kiest het hazenpad

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht heeft gisteren beelden laten zien van een overval op een Almeerse dierenwinkel. De winkel is gevestigd in de Danswijk. Op 11 augustus van dit jaar kreeg de winkel onaangenaam bezoek. Rond 16.05 uur bestormde een jongen met een mes de winkel.

Linkshandig

Op de beelden van de politie is te zien dat de jongen het mes in zijn linkerhand heeft. De politie vermoedt daarom dat de dader linkshandig is. Het mes was ongeveer 20 centimeter lang. Het zou gaan om een fileermes.

Signalement

De dader heeft donker haar en een licht getinte huidskleur en wordt tussen 18 en 25 jaar oud geschat. Hij droeg tijdens de overval een donkerblauwe jas met capuchon, een grijze joggingbroek en donkere sportschoenen met witte zolen.

Mislukt

De overval mislukte. Met behulp van een houten krukje wist de eigenaar van de winkel de jongen met rap tempo eruit te werken. Zo blijkt uit de beelden.

Op de website van Opsporing Verzocht zijn zowel het tv item als de camerabeelden te zien.

Dit vind je misschien ook interessant