50

Ondertussen in Almere: Schade aan auto en centrum Buiten wordt opgeknapt

In ‘Ondertussen in Almere’ lees je kleine nieuwtjes uit jouw buurt. Bekijk hieronder een selectie van kleine maar toch belangrijke en interessante gebeurtenissen in Almere.

Schade aan auto

Bij het winkelcentrum in Almere Parkwijk heeft een auto forse schade opgelopen. Iemand is vermoedelijk tegen de auto aangereden. De eigenaar is op zoek naar de ‘dader’. ”De schade is erg fors en degene die het gedaan heeft was zo netjes om natuurlijk geen gegevens achter te laten”, zo laat de eigenaar weten. ”Ik hoop dat iemand wat heeft gezien en ons hiermee kan helpen. Er zijn helaas geen camera beelden”.

Het incident vond maandag omstreeks 14.00-14.25 uur plaats. De eigenaar bezit een rode Alfa Romeo Mito. De auto stond drie of vier auto’s links van de bloemenstal.

Centrum Almere Buiten gaat op de schop

Het centrum van Almere Buiten is in ontwikkeling. Sinds vorig jaar staan er op allerlei plekken bouwborden, hijskranen en cementwagens. De gemeente én verschillende samenwerkingspartners van de gemeente vertellen u hier graag meer over. Dat meldt de nieuwsbrief van Centrum Almere Buiten.

Almere Buiten krijgt onder andere een hotel bij het station. Ook komen er nieuwe winkels bij in DoeMere. Daarnaast zal de gemeente zorgen voor de ophoging van het Globeplein en het zuidelijke deel van de winkelstraten. Op woensdagavond 26 september wordt er een informatiebijeenkomst gehouden. Daarnaast is er de mogelijkheid om vragen te stellen. De bijeenkomst vindt plaats in het gebouw van ROC Flevoland.

Poes vermist

Op Facebook wordt er melding gemaakt van een vermiste poes. ”Woont of komt u in de buurt van basisschool de Hasselbraam of de Parkwijklaan, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om uit te kijken naar Skippy”, zo luidt de vraag. ”Het gaat om een poes van 16 jaar oud en gisteravond is zij niet thuis gekomen. Waarschijnlijk zit ze in de bosjes en is ze ergens van geschrokken”.

Wie meer weet, mag contact opnemen met onze redactie.

Dit vind je misschien ook interessant