67

Even iets anders: muziek uit Australië

Misschien ben je deze zomer wel op vakantie geweest naar een ver land van hier. Maar dat was vast geen Australië. Daan Molenaar heeft daarom bijzondere muziek uit Australië voor je uitgezocht. Hij laat je de mooiste liederen en muziekstukken horen. Enne.. mocht je wel naar Australië zijn gegaan? Dan is dit programma nog steeds een aanrader.

Continent

Australië ligt in een continent dat op het eerste gehoor qua muziek zich niet onderscheidt met andere voornamelijk West-Europese landen. Ook daar hoor je muziek, veelal ontleend aan Amerikaanse muziekstijlen. Hoofdzakelijk de countrymuziek. Het grootste deel is bevolkt door West-Europese immigranten met de daarbij meegebrachte muzikale invloeden. Nederland levert ook op een paar manieren zijn bijdrage. Maar de rode draad is en blijft toch de heersende Australische sfeer; hoe dan ook.

Podcast

In samenwerking met de collega’s van RB, kun je vandaag luisteren naar een podcast van Daan Molenaar. Klik hieronder om de podcast te starten. Neem ook eens een kijkje op de website van RB.

Dit vind je misschien ook interessant