59

Windesheim opnieuw beste hogeschool voor studenten met functiebeperking

Hogeschool Windesheim is opnieuw verkozen tot beste hogeschool voor studenten met een functiebeperking. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.), in opdracht van het Expertisecentrum handicap + studie. In 2016 en 2017 werd de school ook al verkozen tot beste hogeschool op dit gebied.

Voorzieningen

”Windesheim scoort op alle thema’s boven het landelijk gemiddelde. Studenten met een functiebeperking zijn bij Windesheim vooral tevreden over het begrip van docenten en medestudenten voor hun beperking, de digitale maatregelen die er voor hen getroffen worden en de mogelijkheden om op een aangepaste manier tentamens te maken”, zo staat in het onderzoek.

Compliment

Elske Siemonsma, teamleider van Windesheims Studiesuccescentrum, is blij met de uitkomsten: ”Dit is een groot compliment voor alle medewerkers binnen Windesheim die zich inspannen voor studenten met een functiebeperking. Van de coördinatoren uit de domeinen en de docenten tot de bedrijfsbureaus, huismeesters en tentamenorganisatie: dat onze studenten zo tevreden zijn, maakt zichtbaar dat alle inspanningen ook daadwerkelijk ten goede van de student komen”, zegt Siemonsma.

Functiebeperking

Bij Windesheim studeren circa 2.700 studenten met een functiebeperking, 13% van het totale aantal studenten. Een gedeelte daarvan studeert ook op Windesheim Flevoland in Almere.
Dyslexie is de meest voorkomende beperking, maar het aantal studenten met een neurologische beperking zoals autisme en ADHD, psychische aandoeningen of chronische ziektes stijgt gestaag.

Dit vind je misschien ook interessant