55

Studenten Windesheim presenteren aanbevelingen Oosterwold

Kortgeleden presenteerde Honoursstudenten van Hogeschool Windesheim in Almere hun aanbevelingen aan het gebiedsteam Oosterwold. Het doel is dat het gebiedsteam zijn communicatiemix kan verbeteren en daarmee kan bijdragen aan een succesvolle samenleving in Oosterwold.

Studie

Zestien studenten van het Honours Programme van Windesheim Flevoland zijn op verzoek van het team Oosterwold een heel studiejaar aan de slag gegaan met het onderzoek. ”Een brede opdracht waarvoor niet één pasklaar antwoord bestaat. Door een combinatie van literatuuronderzoek en het verzamelen van informatie via een enquête onder Oosterwolders, kwamen de studenten uiteindelijk tot verfrissende aanbevelingen”, zo meldt de onderwijsinstelling.

Uitkomsten

”Voor Oosterwold zijn veel verschillende communicatiekanalen en bronnen beschikbaar, concludeerden de studenten. Hierdoor kan het voor (nieuwe) initiatiefnemers lastig zijn om een antwoord op hun vragen te vinden. Uit het onderzoek naar de huidige informatievoorziening bleek dat initiatiefnemers behoefte hebben aan één centraal informatiepunt. De studenten raden aan om de huidige website maakoosterwold.nl toegankelijker te maken door een online platform toe te voegen met zoekoptie, marktplein en chatbox”, zo staat in het onderzoek.

Naast het bieden van technische oplossingen, hadden de studenten ook aanbevelingen die een bijdrage kunnen leveren aan een succesvolle samenleving in Oosterwold.
”Om problemen of dilemma’s aan het licht te brengen kan een ideeënbox de oplossing zijn. Dat kan een fysieke box zijn op verschillende plekken in Oosterwold: een e-mailadres of een app met filterfuncties die het makkelijker maken om onderscheid te maken tussen dilemma’s”, aldus de onderzoekers.

Leerzaam

De Honoursstudenten vonden de opdracht leerzaam en vooral een bijzondere ervaring: ”Omdat je vanuit verschillende studierichtingen – van logopedie, management tot technische bedrijfskunde – samenwerkt, leer je op diverse manieren naar een opdracht kijken. We hebben onderzoek gedaan in direct contact met het team Oosterwold en de Oosterwolders. Het is mooi om te werken aan een opdracht waarmee je uiteindelijk een bijdrage kunt leveren aan deze bijzondere gebiedsontwikkeling”, zo laten de studenten weten.

Dit vind je misschien ook interessant