Langs de Waterlandseweg op bedrijventerrein Stichtsekant komt er een nieuw pakkettensorteercentrum van PostNL. Dat meldt de gemeente Almere. Vandaag werd door wethouder Maaike Veeningen de symbolische eerste paal geslagen. Op de Almeerse locatie worden naar verwachting vanaf volgend jaar pakketten gesorteerd en gedistribueerd in de regio Almere, ’t Gooi, Lelystad.

Groei werkgelegenheid

”Het pand op de Stichtsekant zal een sterke bijdrage leveren aan de werkgelegenheid in Almere”, zo verwacht de gemeente. Naar verwachting worden ongeveer 400 nieuwe arbeidsplaatsen met deze vestiging gerealiseerd.

De wethouder heeft de nieuwe vestiging in blijdschap verwelkomt: ”Het is een bedrijf dat op deze locatie heel goed tot zijn recht komt en aan veel mensen werk biedt. Heel mooi dat wij hen zo van dienst kunnen zijn en wij kijken uit naar de start van de activiteiten van PostNL vanuit onze stad.”

Duurzaam

PostNL wil meer aan duurzaamheid doen. Zo zal het pakkettensorteercentrum het hoogst haalbare duurzaamheidsniveau (BREAAM Outstanding) hebben. ”Om onze positie als toonaangevend logistiek e-commerce bedrijf in de Benelux te verstevigen, investeren wij in onze pakketteninfrastructuur. Met dit duurzame pakkettensorteercentrum in Almere kunnen we nog beter inspelen op de enorme groei van e-commerce”, zegt Liesbeth Kaashoek, directeur Pakketten & Logistiek van PostNL.

Het wagenpark schakelt in de komende jaren door naar steeds meer elektrische vrachtwagens en busjes. Het dak van het nieuwe distributiecentrum krijgt zonnepanelen, er is LED-verlichting en het pand is volledig gasloos.

Maart 2019

Naar verwachting zal de nieuwe vestiging eind maart 2019 worden opgeleverd. Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Twello is verantwoordelijk voor de bouw.

 

Comments are closed.