55

Boek O’Hanlon gepresenteerd en ligt in de winkels

Het boek ‘De Groene Stad’ van gastschrijver Redmond O’Hanlon is vandaag gepresenteerd in de Kunstlinie Almere Flevoland. Het boek over Almere ligt vanaf nu in de winkels. Tijdens de presentatie ging de schrijver in gesprek met uitgever Emile Brugman over zijn boek en verblijf in Almere. Hiermee werd de periode van Redmond O’Hanlon als gastschrijver in Almere afgerond.

Lelijkste stad

In januari liet de schrijver nog weten dat ‘Almere by far de lelijkste stad van de wereld is’. Die uitspraak deed hij in het maandblad Quote. “Ik vind dit pandje eigenlijk nog best mooi, maar goed, ik kom rechtstreeks uit het centrum van Almere. Dan is alles mooi. Ik heb toch veel van de wereld gezien, maar Almere is by far de lelijkste stad ooit gebouwd. En dan die kudde kunstolifanten langs de A6. Is daar nooit een minister voor ontslagen?”, aldus O’Hanlon. Inmiddels is de schrijver wat positiever over de stad.

Gastschrijver

O’Hanlon was op uitnodiging van de gemeente gastschrijver in Almere. De gemeente vroeg eerder aan andere schrijvers om een verhaal over de stad te maken. Er zijn al twee boeken in de reeks uitgebracht: ‘Iets meer dan een seizoen’ geschreven door Stephan Sanders en ‘Weerwater’ door Renate Dorrestein (beluister de podcast). O’Hanlon is de derde gastschrijver in de reeks.

Dit vind je misschien ook interessant