Het WK Triathlon Festival komt in 2022 naar Almere. Dat heeft de organisatie van de Challenge Almere-Amsterdam laten weten. Het evenement bestaat uit zes wereldkampioenschappen verspreid over een week. ”Na het nieuws dat Challenge Almere-Amsterdam in 2019 al het EK Long Distance Triathlon mag organiseren, volgt nu dus het nieuws dat ook de Wereldkampioenschappen triathlon naar Almere komen”, zo laat de organisatie weten.

Kans

“Dit is een unieke kans om de lange traditie van triathlon in Almere voort te zetten”, aldus race director Richard Belderok. Aan het binnenhalen van de WK’s ging een lange, intensieve bidprocedure vooraf. “Almere is bereid één van onze grootste evenementen te organiseren en mee te helpen aan de ontwikkeling waarbij we samenwerken met de nationale bond om onze sport naar een hoger niveau te tillen”, zegt Belderok.

Programma

Op 4 september 2020 zal worden gestart met een openingsceremonie. Vervolgens volgen er, verspreid over de week, maar liefst zes wereldkampioenschappen. Hoogtepunt is daarbij het wereldkampioenschap Long Distance Triathlon (3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen, 42.2 kilometer hardlopen), maar verder worden onder andere het WK Sprint Duathlon, het WK Standard Duathlon, het WK Cross Triathlon, het WK Aquathlon en het WK Aquabike georganiseerd. Dat meldt de organisatie op internet.

Comments are closed.