54

Flevoziekenhuis behaalt accreditatie “met vlag en wimpel”

Het Flevoziekenhuis heeft een officieel certificaat binnengesleept voor haar kwaliteitssysteem. Het ziekenhuis is hiermee voor een periode van 4 jaar opnieuw geaccrediteerd. “Ik mag u feliciteren met dit mooie resultaat. We hebben op 1851 normen getoetst, u heeft 99% van de gouden normen behaald. Dat is een heel hoge score. U bent met vlag en wimpel geslaagd”, aldus Ellen Joan van Vliet, directeur van het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ).

Stap verder

Het Flevoziekenhuis was al NIAZ geaccrediteerd. Deze Qmentum-accreditering gaat een stap verder. Niet alleen de afspraken over de zorg worden intensief getoetst, maar er moet ook herhaaldelijk worden aangetoond dat de zorg in de praktijk ook wordt verleend zoals het hoort

Het Flevoziekenhuis werd in totaal op 1851 normen getoetst, gericht op onderwerpen die direct en concreet over patiëntenzorg gaan zoals: medicatieveiligheid, veilige meldcultuur, hygiëne en het voorkomen van infecties, patiëntidentificatie, het verstrekken van goede informatie aan patiënten, voldoen aan de meest recente medische en verpleegkundige richtlijnen en goede dossiervoering.

Verbetering

”Eén van de voorwaarden voor de accreditatie is de voortdurende verbetering van de kwaliteit. Het Flevoziekenhuis hecht grote waarde aan het continu nastreven van de hoge kwaliteit van zorg voor patiënten en gaat vanzelfsprekend ook aan de slag met de verbeterpunten die vanuit het accreditatieproces naar voren zijn gekomen”, zo laat het ziekenhuis weten in een persbericht.

Goed nieuws

Anita Arts, voorzitter van de raad van bestuur noemt de accreditatie goed nieuws voor bewoners van Almere en de regio. “We zijn er erg blij mee en trots op onze artsen, verpleegkundigen en andere collega’s, die samen voor dit geweldige resultaat hebben gezorgd”, aldus Arts.

Dit vind je misschien ook interessant