60

Challenge Almere-Amsterdam zit erop

Dit weekend vond de Challenge Almere-Amsterdam plaats. Alle deelnemers aan de Challenge Almere – Amsterdam startten en finishten in het centrum van de stad. Er waren zowel nationale als internationale deelnemers aanwezig. Yvonne van Vlerken won op de lange afstand bij de vrouwen. Bij de mannen won Jaroslav Kovačič.

Parcours

Op zaterdag startte de Long Distance Classic, waarbij de klassieke afstand van 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en de afsluitende marathon van 42 km werd afgelegd. De eerste overgang van het zwemmen naar het fietsen vond plaats op de Esplanade. Vanaf de Esplanade begon het loopparcours door de moderne architectuur van het stadshart. Daarna liep het parcours door de natuur rondom het Weerwater. Het loopparcours bestond uit zes rondes waarna de sporters op de Esplanade finishten.

Dit vind je misschien ook interessant