Afgelopen jaar hebben 26 gemeenten (in totaal meer dan 360.000 koopwoningen) een onvoldoende gekregen voor het vaststellen van de WOZ-waarde. Dat meldt de NOS. Almere zit daar niet bij.

Onjuist

”In veel gevallen hadden de betrokken gemeenten geen goed beeld van de huizen die op hun grondgebied stonden, blijkt uit rapporten van de toezichthouder. Ze hadden dan bijvoorbeeld oppervlakten of bouwjaren fout, of wisten niet of er wel of geen garage of dakkapel aanwezig was”, zo schrijven NOS-verslaggevers Joost Schellevis en Winny de Jong.

Overzicht

Op de website van de NOS is een kaart te vinden waar per gemeente te bekijken is welk cijfer is gegeven voor de bepaling van de WOZ-waarde. Almere krijgt op een schaal van 0 tot 5 een 4.0. Dat betekent dat de gemeente hiermee een voldoende scoort.
Uit de kaart blijkt ook dat Weesp, Enkhuizen en Dordrecht slechter scoren.

WOZ-waarde

Op de website van de gemeente Almere is meer te vinden over de WOZ-waarde: ”WOZ staat voor Wet waardering onroerende zaken. Deze wet is ingevoerd om de waarde van een pand uniform vast te stellen. Gemeenten hebben de taak om jaarlijks de waarde van alle onroerende zaken binnen de gemeentegrenzen vast te stellen (te taxeren). De WOZ-waarde wordt berekend naar de peildatum van 1 januari van het vorige jaar”.

Flevoland

In Flevoland blijken alle gemeenten goed te scoren. In de Noordoostpolder wordt de WOZ-waarde het beste bepaald. Die gemeente scoorde een 5.0.

Comments are closed.